Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Miss Junior 2015

Jedenáct důvodů, proč poslat svojí dceru na Miss Junior 2015. O titul zápasilo čtrnáct dívek z Čech a ze Slovenska.  
  1. Tak za prvé. Dcera se vás neptá. Jednoho krásného dne vám oznámí, že kromě toho, že vyhrála casting do postupu v Praze, tak hned v ten den se dostala i do národního finále. Ostatních holek tam bylo víc než máku, tak vás začne blažit pocit, že přeci jenom někam to ta holka dotáhne.
  2. Máte klid. Holku odvezete na místo určení a pak se tomu smějete celý další týden, protože obec se jmenuje příhodně Prčice. Zatímco je dcera v Prčicích, můžete si beztrestně půjčovat její oblečky, kterých má plné skříně.
  3. Kromě klidu vám přibudou domácí práce. Musíte začít vynášet koš, uklízet nádobí z myčky a venčit psa, který je bez své paničky jak utržený ze řetězu. Navíc nemáte komu kázat, že všude je chleba o dvou kůrkách a že nejdůležitější je škola a známky. Tak kázat sice můžete, ale nemáte odezvu, protože dcera je v Prčicích.
  4. Po prvních zprávách z bulváru začnete mít neblahé tušení, jestli jste se přeci jenom nějak neunáhlili a neposlali dceru do líhně pekelné. Její každodenní telefonáty vás ale ujišťují, že se tam mají všichni rádi, každý den musí sníst nepřeberné množství jídla a pak to zase musí všechno vycvičit. Ranní rozcvičky jsou povinné a kdo neběhá s námi, běhá proti nám.
  5. Přes všechno ujišťování, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, ve vás začne hlodat červíček pochybností – a co když. Kromě obligátních výher, jako je auto mercedes a výlet do Ameriky, v duchu plánujete pomstu svému nakladateli, který odmítl do vaší první knihy fotky vaší milované dcerušky. Místo ní dal na obálku červeného panáčka a už se vidíte, jak mu s ním máváte před očima a křičíte: „ Vidíte to? Nechtěl jste jí a už je miss! To si ale bulvár smlsne!“
  6. Na poslední chvíli vám dcera volá, že má hodně volných lístků. Z vašich známých najednou nikdo nemá čas. To je zajímavé, když jsme naposledy byli na Broadway, tak měli čas všichni. No jo, tam ale hrál Dejdar. To už je jiná liga. Ale stejně tam bylo dost celebrit.
  7. Samotné finalistky se zjevily jako bohyně s tím rozdílem, že nepřijely ze shora, ale ze zdola. Když se takto ukázala Kristýnka, tak jejímu dědečkovi ukáply slzy a její kluk uznale hvízdnul. S vlasy vyžehlenými nahladko jsem jí málem nepoznala a v jejích ladných pohybech už dávno nebyla ani památka po neohrabané holčičce, která se každého stydí.
  8. Otázka na tělo od jedné známé tenistky zněla, jestli si myslí, že je důležitější sláva nebo peníze. Škoda, že jsem tam nestála já, pateticky bych se chytla za srdce a řekla bych: „ Světská sláva, polní tráva.“ A pak bych dodala z jedné knihy: „ Jen bláhový hledá štěstí v penězích.“ Čímž bych porotu zcela jistě ohromila.
  9. Poznatky z nepřeberného množství přednášek výživových poradců a poradců přes zdravý životní styl jsou k nezaplacení. Zvlášť, když pak v dobré snaze, že jíte zdravě, pojídáte jablko a dcera vás napomene, že když požíváte cukry ve večerních hodinách, tak vám narostou faldíky.
  10. Dostanete dort. Dceři volá tajný obdivovatel a na důkaz svojí nehynoucí lásky jí upeče jahodový dort. Voláte kamarádce, že máte dobrý dort a pak jste ráda, že kamarádka onemocněla a nemusíte se s ní dělit.
  11. Při pohledu na svojí vlastní dceru vyfocenou ve vašich šatech z dávných dob a se šerpou z celé té šarády propuknete v hlasitý pláč a slibujete všem mocným bytostem, že letošní vánoce od sebe statečně odvrhnete všechny možné lahůdky a cukrátka, vanilkovými rohlíčky počínaje a išelskými dortíky konče.

 

Autor: Eva Kuntová | úterý 15.12.2015 13:00 | karma článku: 7,73 | přečteno: 276x
  • Další články autora

Eva Kuntová

Důvody, proč jít na koncert.

Pozitivní vliv hudby na vývoj dítěte je dnes nezpochybnitelný. Nejde jen o vnímání rytmu, ale i harmonie a melodie. Kromě toho to má i pozitivní vliv na emocionální vývoj dítěte.

14.2.2016 v 13:00 | Karma: 4,59 | Přečteno: 141x | Diskuse| Ostatní

Eva Kuntová

11 důvodů, proč jít na ples.

Plesová sezóna nastala. Je čas. Čas popřemýšlet o tom, co krásného na sebe a s kým vyrazit na taneční parket. Čas na tanec i na lásku.

11.2.2016 v 19:00 | Karma: 6,19 | Přečteno: 313x | Diskuse| Ostatní

Eva Kuntová

Fantóm opery

Podle psychologie znamená slovo fantóm emocionální jev bez přítomnosti reality, kdežto tento Fantóm opery v Pyramidě v Praze byl reálný víc než dost.

24.1.2016 v 13:00 | Karma: 7,89 | Přečteno: 219x | Diskuse| Ostatní

Eva Kuntová

Selektivní mutismus.

Druh narušené komunikační schopnosti, označovaný jako selektivní mutismus, je charakterizován ztrátou řečových projevů podle situace.

10.1.2016 v 13:00 | Karma: 9,62 | Přečteno: 301x | Diskuse| Ostatní

Eva Kuntová

Tři bratři

Nejúspěšnější český film roku 2014 – tím se stala pohádka Tři bratři z dílny režiséra Jana Svěráka natočený na motivy dětských minioper Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

31.12.2015 v 13:00 | Karma: 8,20 | Přečteno: 874x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1829x
Povoláním dětská sestra, v současné době podnikám. Po osmi letech péče o dítě dlouhodobě zdravotně postižené mohu křičet:,,Hurá, ještě žijeme!"

spoluautorka knihy TABU

 

 

Seznam rubrik